Caritas Archidiecezji Łódzkiej


Dystrybucja mleka w Bejrucie | Sumar Sleem

Nasze galerie

Warsztaty z zakresu przeciwdziałania marnotrawienia żywności

Fead_warsztaty_2W dniu 28 stycznia 2017 odbyły się kolejne warsztaty będące wsparciem towarzyszącym dla osób korzystających z Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym (FEAD).

Uczestnicy zdobywali wiedzę z zakresu niemarnowania żywności. Na początku dowiedzieli się jak duża jest skala problemu marnowania żywności, z czego wynika i co jest najczęściej wyrzucane. W drugiej części przygotowywali potrawy ze składników, które najczęściej pozostają po obiedzie. Wspólnie przygotowano: zapiekankę z ziemniakami, makaron z kurczakiem oraz jabłka zapiekane z kaszą. W trzeciej części uczestnicy dowiedzieli się jak i w czym prawidłowo przechowywać żywność, na co zwracać uwagę podczas zakupów oraz obejrzeli krótki film dotyczący produkcji żywności i jej marnowania. 

Anna Maciejewska     
Zobacz zdjęcia: Warsztaty z zakresu przeciwdziałania marnotrawienia żywności


<- wróć
Wykorzystanie powyższego materiału lub jego fragmentów na własnej stronie internetowej jest możliwe pod warunkiem podania źródła oraz autora.
Wspierają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas

Caritas Archidiecezji Łódzkiej

wpłać on-line
przekaż 1 % podatku
przekaż dary rzeczowe