Caritas Archidiecezji Łódzkiej


Dystrybucja mleka w Bejrucie | Sumar Sleem

Nasze galerie

Kulinarna podróż pracowników ZAZ

Głównym celem projektu jest zwiększenie samodzielności oraz zaktywizowanie poprzez włączanie społeczne osób z różnymi niepełnosprawnościami. Projekt jest adresowany do 10 mieszkańców Łodzi, pracowników Zakładu Aktywności Zawodowej Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Projekt będzie polegał na prowadzeniu 30 godzin warsztatów kulinarnych pozwalających nabyć/zwiększyć umiejętność planowania i przygotowania posiłków.

Zajęcia będą prowadzone w formie teoretycznej  oraz praktycznej. Uczestnikom zostaną zapewnione materiały do prowadzenia zajęć (m.in.: artykuły spożywcze, artykuły do przygotowania posiłków np. papier do pieczenia, papilotki itp.).
Zakres tematyczny będzie obejmował: planowanie zakupów i jadłospisu, co mogę zrobić na śniadanie, jak ugotować zupę? dania jednogarnkowe, szybki obiad, proste i szybkie desery, lunchbox czyli co zabrać  do pracy. Wszystkie ww. tematy będą zawierały w sobie tematykę dotycząca niemarnowania żywności oraz właściwego przechowywania potraw.


Projekt jest współfinasowany ze środków Miasta Łódź zgodnie z umową nr02/DZSP-ZSS-VI/N2/2021 z dnia 13 maja 2021.

logo_lodz

Anna Maciejewska     
<- wróć
Wykorzystanie powyższego materiału lub jego fragmentów na własnej stronie internetowej jest możliwe pod warunkiem podania źródła oraz autora.
Wspierają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas
  • Wspirają nas

Caritas Archidiecezji Łódzkiej

wpłać on-line
przekaż 1 % podatku
przekaż dary rzeczowe